CASA DE OASPETI SI UN BUN REFUGIU DE RELAXARE PERMANENT “HANU MORII”

Locatie destinata recreatiei pe tot parcursul anului. Este locul unde cu siguranta gasesti farmecul naturii indiferent de anotimp.

Situat la interferenta celor trei judete Cluj, Salaj si Bihor in localitatea Ciucea la poalele muntilor Vladesei, Plopisului si Mesesului. Formatiune geografica deosebita inzestrata natural cu o bogata fauna si flora, forme de relief variate, paduri seculare, foioase si conifere, cu dealuri si vai, care au brazdat pamantul formand lunci in care omenirea s-a stabilit formand prezentul.

Raul principal Crisul Repede care colecteaza la poalele celor trei munti afluentii lui care patrund in zona carstica Bulz unde impreuna cu Valea Iadului ce coboara din Stana de Vale cu toti afluentii acesteia isi croiesc prin stancile intalnite ale muntilor Bihorului drumul spre liniste pe luncile Bihorului prin iesirea Vadu Crisului.

Zona mirifica cu izbucuri: ponoare, pesteri, cascade, tunele care fac deliciul ochiului si placerea de a fi musafirul zonei neconditionat. Hanu Morii ia nastere dintr-o moara veche pe apa, constructie din lemn pe fundatie de piatra, restaurata pastrand izul acelor vremuri de aproximativ o suta de ani.

Aceasta moara dateaza din 1918, an in care a fost proiectata si contruita in Valea Gherminului (Jderii), loc mirific care se adreseaza celor care simt nevoia de a evada din agitatia cotidiana a zilelor noastre.

SITUATA LA 1 km distanta din E60 DN1 intre localitatiile Ciucea si Negreni, pe Valea Gherminului pe drumul comunal ce duce spre catunul Runc Bogomir Jdera care face legatura cu DJ 191 D Vanatori- Nusfalau .

Venim in intimpinarea oaspetilor nostrii cu o experienta in domeniul serviciilor de ospitalitate alimentatie publica si cazare castigata de-a lungul anilor prin activitatea desfasurata in complexul Route 60 din localitatea Ciucea, investitie in totalitate private a familiei Milas, care la inceputul anului 1990 demareaza aceste servicii necesare in zona in perioada respectiva .Recomandam cu incredere aceasta locatie care cu siguranta o sa fie pe gustul dumneavoastra .

Hanu Morii ofera oaspetilor prin stilul construit urmatoarele:

SALA INTERIOARA cu minibar racordat la utilitati, spatiul de servit masa cu 16 locuri,

TERASA EXTERIOARA acoperita care ofera 48 locuri la mese. Pe terasa gasim mese de lucru de inox cu spatii frig incorporate, compartimentate pentru preparate si bauturi .

-Un minibar racordat la utilitati: grill, soba de gatit, cuptor cu lemne (combustibilul solid este asigurat de catre proprietar).

-Pe o suprafata de 2 ha ne inconjoara terenuri de sport, parc de joaca pentru copii, foisoare pentru picnic, raul care ne inconjoara cu murmurul lui si imbierea la o scalda copilareasca in vale din care este realizata aductiunea morii.

CAZAREA –camere cu grup sanitar individual si balcon :

3 camere cu pat dublu si pat pentru copil de o persoana ( 3 persoane)

1 camera cu pat dublu ( 2 persoane)

Punem la dispozitie toata locatia celor interesati in urmatoarele variante :

  1. Evenimente in mod organizat
  2. Diferite ocazii private
  3. Team Building
  4. Odihna si relaxare

ACTIVITATI DIVERSE IN ZONA (pe raza de 35 km):

1.Culturale: muzee-Muzeul Octavian Goga ,Muzeul Satului , vestigii istorice ,targuri si oboare

2.Economice : societati comerciale cu activitati diverse , amenajari hidroelectrice (baraje si uzine producatoare de energie)

3.Recreative : activitati in aer liber , activitati recrteative de masa ,pescuit,calorie,plimbari cu trasura,termal -35 km Spa Baile Boghis

4.Sportive : cicloturism ,rafting,alpinism ,mountaine bike ,atv ,off road ,schi ,sanie

5.Turistice : trasee turistice in Vladeasa ,Meses , Apuseni si Muntii Bihorului